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グローバル教育

カナダ中期留学レポートWeek 1&Week 2

2020/02/03

カナダ中期留学

1月4日から3月14日までの約2ヶ月間,中学3年生4人がカナダに留学しています。

現地からのレポートを、このブログでお届けします。

Week 1 (Iさん)

僕たちの学校について紹介します。学校は思った以上に自由で、授業中にリンゴを食べている人やお菓子を食べている人もいました。スマホやパソコンを使って授業したり、時にはボールホッケーをしたりしました。ちなみに時間割は、1時間目がキリスト教の授業で、2・3時間目が数学、4時間目が英語です。5時間目は、月曜日・水曜日が体育で、火曜日・木曜日は下の写真を見てください。金曜日は午前中授業で、土曜日は学校がありません。

1月12日には初めての雪が降り、13日は吹雪みたいで、金曜日ぐらいまでずっと雪が降るそうです。だから防寒対策をしないと、手先とかが凍りそうになります。色々あって今はやり過ごせています!次のレポートを楽しみにしておいて下さい!


Week 2 (Nさん)

Hi, everyone.

We had a lot of school trips last week because the other students had exams. We went to many good places and made some traditional western foods. There were 7 Japanese students including us. Our teacher, Mrs. Curtis, has many friends. We went to some places and factories; Stanley Park, Granville Island Market, two chocolate factories and a coffee factory.

We ate poutine in a cheese factory and cooked by ourselves at school. Both of them were very good. Poutine is Canadian traditional food. Gravy source and diced cheese are on fries. I guess it has high calories.

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